Uterum

Uterum

Idag har en mycket stor del av de svenska småhusen någon form av glasat uterum. Många nöjda husägare skruvar med tiden upp kraven på glasrummens isolering och vill ha dem användbara året runt.

Med Uniglas som leverantör av glaskassetter har uterumsleverantörerna stora möjligheter att konstruera glaspartier som är både välisolerade och nätta i dimensionerna. Vi kan till exempel kundanpassa avståndet mellan glasen i en isolerruta, eftersom distansen mellan glasen inte bestäms av en aluminiumprofil utan byggs upp av en polymer i produktionsprocessen. Vi kombinerar också härdat och laminerat glas för att åstadkomma säkra glas som inte skadar människor oavsett vad som händer.

Man bygger ofta uterumstak av kanalplast, men glas släpper in ljuset bättre och isolerglas kan tillverkas med mycket lågt U-värde. Tak glas är dock tyngre än plast och får helt enkelt inte gå sönder. Man kan därför inte förlita sig på härdat glas även om det håller för normala påfrestningar.

Dubbel härdat glas rasar samman totalt vid bräckage och kommer att falla ur karmen. Uniglas använder därför i de flesta glastak ett härdat och ett så kallat värmeförstärkt glas som lamineras samman. Det värmeförstärkta glaset håller samman även om det går sönder och glaset faller på så sätt inte ur karmen. Ett extra starkt laminat är en annan möjlighet att skapa ökad säkerhet.

ADRESS
Råsängsvägen
570 19 Pauliström

KONTAKT
E-post: info@uniglas.se
Telefon: 0383-730 400

Skicka oss ett meddelande