Laminerat glas

Laminerat glas

Laminerade glas är den produkt som ökat snabbast de senaste åren. Glasen används både exteriört och intreriört till tex trappräcke.

Genom stort tryck och hög värme pressas två eller flera glas samman med varierande folietjocklekar mellan glasen beroende på användningsområde.

Laminerat glas är personsäkert. Krossas lamellglas håller folien samman glasdelarna och förhindrar att  utstickande delar kan orsaka allvarliga skärskador. Laminerade glas har ytterligare ett stort antal fördelar:

  • Förhindrar att människor från att falla genom balkonger och räcken genom att folien håller samman glaset även om det krossas. Förhindrar nedfall av glas i takkonstruktioner.i .
  • Förbättrar ljudreduktionen i fönster och fasadkonstruktioner.
  • Försvårar inbrott genom fönster och dörrar. Det krävs tid,  planering och kraftiga verktyg för att kunna forcera ett fönster som innehåller ett lamellglas.
  • Reducerar ca 99 % av UV-ljusets blekande effekt på textiler, mattor, möbler  mm.

Lamellglas kan byggas upp med flera skikt som inbrottsskyddande glas i banker, museér och andra utsatta lokaler. Flerskiktslamell används även som skottskyddande glas i ambassader, regeringsbyggnader, hotell och andra  byggnader där risk för beskjutning finns.

 

ADRESS
Råsängsvägen
570 19 Pauliström

KONTAKT
E-post: info@uniglas.se
Telefon: 0383-730 400

Skicka oss ett meddelande