Kantslipning

 

En stor del av våra glasleveranser har slipade kanter. Härdat glas har som standard dragen kant vilket innebär att man slipar bort kanternas vassa mikrospricker i en automat med diamantband. I annat fall kommer glaset att granulera i små bitar när man i sista delen av härdprocessen snabbt kyler glaset från ca 600 grader till ca 30 grader.

enkelslip

När glasens kanter exponeras i räcken, balkonger, glashyllor mm skärs glasen 3-4 mm större jämfört med beställt mått. Därefter slipar man kanterna med diamanter i två alternativa utförande till beställningsmått. Vi kan erbjuda två utförande, grad matt kant och grad blank kant. Grad kant innebär en rak glaskant med en 45 graders fas 0,5 till 1 mm i övergången mellan kanterna och glasytan. Grad matt kant används företrädesvis till byggprodukter som räcken, balkonger mm och grad blank kant till interiör och möbeldetaljer.

 

Vi har idag tre olika slipmaskiner, 4-sides. 2- sides samt en enkelslip. Vi betecknar ovanstående utförande med:

Dragen kant
GMK = grad matt kant
GBK = grad blank kant

Om Uniglas Vårt erbjudande Om glas Vad vi gör Inspiration Startsida Startsida Om Uniglas Om glas Vad vi gör Inspiration Vårt erbjudande Om Uniglas Inspiration Om glas Vad vi gör Startsida Vårt erbjudande Om Uniglas Om glas Startsida Vad vi gör Inspiration Startsida Vårt erbjudande Om Uniglas Startsida Om glas Vad vi gör Inspiration Vårt erbjudande Om Uniglas Vad vi gör Om glas Startsida Inspiration Vårt erbjudande
Besöksadress
Råsängsvägen
570 19 Pauliström

Kundservice
Må-To kl 07.30-16.30
Fr kl 07.30-15.00
Telefon 0383-730 400
Fax: 0383-730 470
E-post: info@uniglas.se

Copyright © Uniglas AB 2009
<